Hvordan ta vannbilder

Noen spurte meg for en stund siden om jeg kunne vise hvordan man tar vannbilder, og nå har jeg endelig somlet meg til å gjøre det.

Det du trenger er altså et kamera (utrolig nok!), noe å ha kameraet på (et stativ eller mange bøker osv.) eller du kan få en venn til å hjelpe deg. Til slutt trenger du et glass eller noe lignende fylt med vann eller kaffe osv. og et eller annet å slippe i væsken, som en drue eller en isbit. Gjør dette gjerne på et sted hvor det ikke er så farlig med litt søl, helst ute (mtp det naturlige lyset) eller på badet. Sørg også for at det er godt med lys, slik at lukkertiden er rask nok til at den "stopper" bevegelsene.

Når du har funnet fram alt, kan du sette det opp omtrent slik som dette:

 Untitled Untitled

Om du har en venn til å hjelpe deg så kan du holde kameraet/ha det på et stativ og trykke på utløserknappen mens vennen din slipper hva enn det måtte være oppi væsken. Har du en innstilling på kameraet som heter Kontinuerlig (eller noe lignende som Sport, avhengig av hvilket kamera du har) setter du på den. Da tar kameraet flere bilder etter hverandre så lenge du holder nede utløserknappen. Se litt gjennom menyene og innstillingene på kameraet ditt, og prøv deg fram så finner du det kanskje. Jeg vet de aller fleste kameraer har en sånn innstilling.

Om du er alene på dette så kan du sette kameraet på en innstilling som heter Selvutløser: Kontinuerlig (ikke alle har denne innstillingen). Når man da trykker på utløserknappen vil det gå omtrent 10 sekunder før kameraet tar flere bilder etter hverandre, mitt kamera tar maks 10 bilder etter hverandre. Da er det bare å trykke på utløserknappen, så gjøre seg klar til å slippe druen (osv.) når man hører at kameraet begynner å ta bilder. Igjen så vil det ta litt utforsking for å finne denne innstillingen, og man kan også se igjennom bruksanvisningen til kameraet.

Har du ikke innstillingen Selvutløser: Kontinuerlig så gjelder det bare å trykke på utløserknappen med ene hånda mens man slipper druen i væsken med den andre hånden. Da kan det komme godt med å ha innstillingen som heter Kontinuerlig eller Sport (osv.) Blir kanskje litt mislykkede forsøk, men er fullt mulig å få like bra bilder fordet. 

Her er noen eksempler på noen bilder jeg har tatt tidligere:
 

Håper dere skjønte det, og husk at det bare er å spørre om dere lurer på noe mer!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

DESIGN AV: TONE ELISABETH


LEGG OSS TIL SOM VENN

Besøk også STJERNECAMILLA

Hei! Vi er to bestevenner fra Larvik og våre navn er Else og Camilla. Begge er 16 år og glade i å fotografere. Her vil vi dele hverdagen vår. Håper du liker bloggen!

hits